Roose en de rest

Roose & de rest

Cover - Roose en de rest - Ritme van de spits

Mini-CD nu uit!

Bij u thuis gelegverd voor € 6 (bpost)

Betaal eenvoudig met payconiq!

- back-

Bio

Ronny Roose

Ik ben Ronny ROOSE, 65 jaar, Oostendenaar, en ik ben 30 jaar geleden begonnen met liedjes schrijven in het Nederlands, mijn moedertaal en de taal waarin ik ook lesgaf. Die liedjes zijn sterk gekleurd door mijn interesses in blues en bossa nova en uiteraard ook door de artiesten waar ik graag naar luister: J.J. Cale, Tony Joe White, Joni Mitchell, Steely Dan…

Midden jaren ’80 waren er contacten met het Brugse label Parsifal om eventueel een elpee uit te brengen, maar dit is uiteindelijk beperkt tot een singletje, met ‘Terug naar af’ op de A-kant en ‘Kom hier’ op de B-kant.

Na een paar optredens met full band en een (legendarische) deelname aan Westtalent met een akoestisch kwartet (waarbij het nummer ‘Allemaal schijn’ ook op de compilatie-cd is uitgebracht) besloot ik wegens veel optredens met andere bands (o.a. Rufus Thomas) en drukke beroepsbezigheden (lesgeven in KA Brugge, waar ook Sofie Lemaire school liep) mijn liedjes voor een tijd op te bergen.

Toch vond er eentje de weg naar meer bekendheid: oud-leerling Jo Vervaet, getalenteerd muzikant en liedjesschrijver, kreeg van impresario Walter Ertvelt en Sony de kans een cd uit te brengen en zette daar ook mijn song ‘Ritme van de spits’ op, die door Sony werd gepromoveerd tot single. Het lied werd geregeld gespeeld op de radio en Jo kwam er ook een paar keer mee in ‘Tien om te zien’. Daarna werd het stil.

Ik bleef echter liedjes schrijven, en toen vorig jaar mijn zoontje Victor geboren werd, vond ik een deftige registratie van mijn songs een mooi nalatenschap. Ondertussen had ik ook een vriendschap opgebouwd met bassist/gitarist Bert Candries (Johan Verminnen) en die twee factoren vormden voldoende prikkels om een deel van mijn repertoire professioneel op te nemen in Bertjes Studio in Wezemaal.

Die opnames zijn inmiddels achter de rug. Vier van de liedjes zijn verzameld op een mini-cd’tje onder de titel ‘Ritme van de spits’ en ook online te beluisteren (‘Spotify, iTunes…). De full cd komt na de zomer uit en zal de overige songs bevatten, die een sterk bluesy karakter hebben.